Hvor lang tid skal jeg være medlem af en a-kasse for at være berettiget til dagpenge?

Det er super vigtigt at vide, at man ikke bare kan få dagpenge fra det øjeblik, hvor du melder dig ind i en a-kasse. Det er først, når du har været medlem i et helt år (12 måneder), at du kan få dagpenge. På den måde adskiller a-kassens arbejdsløshedsforsikring fra de fleste andre forsikringer.

Oveni et års medlemsskab, er det også et krav, du have haft arbejde i de 12 måneder. Dagpengesystemet regner i timer og det fortryllende tal er 1.924. 1.924 timers arbejde = 37 timer i 52 uger. I virkeligheden skal du blot have arbejdet de 1.924 timer indenfor de sidste 3 år. Men du skal samtidig have været medlem af en a-kasse, mens du arbejdede for at timerne kan tælle med i dagpengeregnskabet.

Er der så ikke noget at gøre, hvis du ikke har fået meldt sig ind i a-kassen i tide? Nej, det er der desværre ikke. Derfor er det en god idé, at melde sig ind. Man kan ikke vente, til man eventuelt mister sit arbejde. Der er løbet kørt.

Der gælder dog andre regler, hvis man netop har afsluttet en uddannelse, kan man faktisk få dagpenge fra man melder sig ind i a-kassen. Du kan læse mere om reglerne for studerende under punktet ”Hvornår skal jeg melde mig ind i en a-kasse for at få dagpenge efter endt studie

Til toppen