FOA

I denne artikel kan du lære meget mere om a-kassen og fagforeningen FOA, hvis du overvejer at blive medlem. Inden du tilmelder dig, så er det altid en god idé at finde al den information om organisationen, som du overhovedet kan. Vi har samlet al den information, der er relevant for dig at vide, så du kan finde ud af, om du skal blive medlem af FOA, eller om du skal finde en anden a-kasse eller fagforening. Læs med videre og find ud af alt det, som du skal vide om FOA.

Hvem er FOA?

FOA står for Fag og Arbejde og har eksisteret i rigtig mange år. De startede helt tilbage i 1899 under navnet KKA. Sidenhen har de ændret navn et utal af gange. Fagforeningen kom til først, hvor selve a-kassen kom til senere hen. Dog har de stadig en af de ældste a-kasser i Danmark. Hvis man arbejder med en FOA-overenskomst, så kan man blive medlem af FOA. Du skal derfor arbejde indenfor områder såsom sundhed, kost, pædagogik, service eller andet.

Fakta om FOA

Du kan finde FOA i hele Danmark med hele 38 forskellige afdelinger, hvorfor du kan være medlem af denne a-kasse lige meget, hvor i landet du befinder dig henne. Der vil derfor være en afdeling meget tæt på lige præcis der, hvor du bor i landet. FOA tilbyder både en fagforening samt en a-kasse. Selve a-kassen optager kun lønmodtagere med fokus på service til det offentlige. Det er derfor en a-kasse - og også en fagforening - hvor du skal være inde for nogle helt specifikke jobområder for at blive medlem og få glæde af deres fordele. Hos FOA giver de dig forskellige fordele såsom juridisk hjælp, rabatter, faglig udvikling med mere.

Hvad er prisen hos FOA?

Medlemskabet hos FOA kommer i forskellige variationer. Prisen afhænger derfor af, hvad for en, som du vælger. Derudover kommer det også an på, hvilken afdeling du bor nærmest - altså hvorhenne du bor i landet. Vi har taget udgangspunkt i København. Hvis du vil tjekke prisen for dit lokalområde, så skal du blot klikke ind på deres hjemmeside.

Fagforening:
- Fuldtid: 388 kroner
- Deltid: 333 kroner
- 0 til 15 timer: 168 kroner

A-kasse:
- Fuldtid: 482 kroner
- Deltid: 365 kroner
- A-kasse fuldtid med efterlønsbidrag: 984 kroner
- A-kasse deltid med efterlønsbidrag: 699 kroner

Alle medlemskaber er fradragsberettiget, hvilket automatisk vil blive oplyst til SKAT. Derudover er der også mulighed for lønsikring hos FOA. Denne pris afhænger af, hvor stort et beløb, som du vil forsikres med samt selvrisikoen. Studerende, der får SU, har mulighed for et nedsat kontingent til både a-kassen og fagforeningen. Du skal derfor blot huske at oplyse, at du er under uddannelse, hvis du vil melde dig ind hos FOA.

Til toppen