Min A-kasse

Hvem er min A-Kasse

Min a-kasse er en af Danmarks ældste a-kasser, og blev etableret i 1914. Dengang fungerede a-kassen for en lille gruppe af mennesker, men gennem de sidste 100 år, har organisationen udviklet sig til at være en a-kasse, der har over 75.000 medlemmer, 100 ansatte og samarbejder med 16 forskellige faglige organisationer. I 2017 har er Min A-kasse oppe på ikke mindre end 90.000 medlemmer.

Min A-kasse er en visionær a-kasse, som gerne blander sig i offentlige debatter vedrørende ledighed. Dog er det største fokus på medlemmerne, og på hvordan de efter at have mistet job, hurtigst kommer i gang igen.

Min A-kasse har både afdelinger i København, Valby, Middelfart, Århus og Aalborg.

Min A-kasse har stort kendskab til hele arbejdsmarkedet grundet det tætte samarbejde med en række forskellige faglige organisationer. De faglige organisationer, som Min A-kasse samarbejder med er;

 • Business Danmark
 • CO SEA
 • Danmarks Kirketjenerforening
 • Fængselsforbundet
 • Dansk Jernbaneforbind
 • Dansk Told- og Skatteforbund
 • Forbundet for Kirke- og kirkegårdsansatte
 • Flyvevåbnets Konstabelforening
 • Forbundet af Tjenestemænd v/ Fødevare- og Undervisningsministeriet mfl.
 • Hoffunktionærforeningen
 • Merkonomernes Hovedorganisation
 • Ministerialbetjentforeningen
 • PROSA
 • Serviceforbundet
 • Søfartens Ledere
 • Søværnets Konstabelforening

Er Min A-kasse for alle?

Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse, hvilket i praksis vil sige, at alle kan være medlem, uanset branche og stilling. Både lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende er derved velkomne hos Min A-kasse. Dog kan selvstændig erhvervsdrivende kun optages på fuldtid, hvorimod lønmodtagere enten kan optages på fuldtid eller deltid afhængigt af arbejdssituationen.

Hvordan foregår kommunikationen i Min A-kasse

Min A-kasse er en digital a-kasse, forstået således at al kommunikation i princippet kan ske digitalt. Det fremmer processen og gør det lettere for medlemmerne fordi de kan kontakte a-kassen på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Det er stadig medlemmets eget ansvar at tjekke posten, som fungerer som digital post i stedet for fysisk post. Der findes en vejledning til brug af ’Min side’, således alle kan være med. Der findes dog visse tilfælde, hvor man vil kunne blive fritaget for at modtage digital post. Herunder gælder hvis et medlem har forståelsesmæssig eller fysisk funktionsnedsættelse som hindrer i at kommunikere digitalt, manglende afgang til computer eller anden metode til at kommunikere digitalt, sproglige vanskeligheder, eller praktiske forhold - eksempelvis ved bopæl uden for Danmark, eller midlertidig mangel på adgang til computer med internetforbindelse, eksempelvis grundet indlæggelse på hospital. Det er dog medlemmets eget ansvar, at søge om at blive fritaget.

Rådgivning og hjælp i Min A-kasse

Hos Min A-kasse kan medlemmer altid være sikre på, at få professionel rådgivning i forbindelse med at blive hjulpet videre i karrieren, skrive CV og andet. Selvom niveauet er højt fra de ansattes side, sigter Min A-kasse efter at holde prisen lav, således alle kan være med. Min A-kasse tilbyder i øvrigt en af Danmarks billigste kontingenter, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det viser en undersøgelse, foretaget af arbejdsdirektoratet som viste, at Min A-kasse tre gange i træk, er kåret til den a-kasse med mest tilfredse medlemmer.

Til toppen