A-kasse for studerende: Hvorfor og hvilken?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og er en hjælp til dig, når du måske en dag står uden job og dermed også uden fast indtægt. Som studerende modtager du naturligvis SU, så hvorfor egentlig melde dig ind i en a-kasse, når du allerede er sikret fast indtægt resten af sin studietid?

Medlemsfordele og fremtidssikring

Hos de fleste a-kasser kan du melde dig ind helt gratis under din studietid. De forskellige a-kasser tilbyder medlemsfordele som du dermed også kan benytte helt gratis under studiet. Det kan eksempelvis være sparring på dit CV, hvor nogle erfarne og professionelle medarbejde i a-kassen kan hjælpe dig med at lave et CV og en ansøgning, der hiver flere jobs hjem. Det kan også være i form af kompetenceudviklende kurser og karriererådgivning, som kan hjælpe dig bedre på vej ud på arbejdsmarkedet. Et medlemsskab hos en a-kasse er også en fremtidssikring, idet du som medlem får udbetalt dagpenge, hvis du er ledig. Det er dog vigtigt at være opmærksomme på a-kassens krav - du skal ofte have været medlem i mindst et år, før du bliver ledig, for at du kan modtage dagpenge. Det er derfor en rigtig god idé, at melde dig ind mens du stadig har over et år af dit studie tilbage. Mange studerende er ledige for en stund efter endt studie. Det er helt fint, det tager tid at finde vej til arbejdsmarkedet og få styr på karrieren. Men her er en a-kasse altså en rigtig god hjælp, både økonomisk og i forhold til faglig sparring omkring din jobsøgning og din karriere.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der er en række ting du skal holde øje med, når du vælger en a-kasse. For det første henvender nogle a-kasser sig til bestemte fagligheder som eksempelvis journalister eller pædagoger. Det kan være en fordel at melde dig ind i en a-kasse der er tilpasset netop din faglighed, da du så vil kunne få ekstra god sparring på din jobsøgning og din karriere. Der findes dog også mange tværfaglige a-kasser, hvor alle fagligheder kan være med. FTF a-kasse er per 2018 den billigste tværfaglige a-kasse, med en pris på 444,- pr. måned.

Selvom medlemsskabet er gratis for dig som studerende, er det også en god idé, at have øje for prislejet. Hvis du får job når du er færdig med at studere, skal du nemlig til at betale det månedlige kontingent hos a-kassen.

Til toppen