A-kasser og dagpenge på barsel

Selvom vi i Danmark får barselsdagpenge, så kan det være svært at finde rundt i. Derfor har vi lavet en artikel, der har samlet al den information, der er værd at vide om dagpenge på barsel.

Få barselsdagpenge i Danmark.

I Danmark er vi så heldige, at det er muligt at få dagpenge, mens vi er på barsel, hvis der er brug for det - når altså lønnen stopper. Barselsdagpenge er et begreb, der dækker over penge, som du kan modtage som kompensation, når du ikke er på arbejdsmarkedet på grund af, at du lige er blevet far eller mor. Du får barselsdagpenge fra Udbetaling Danmark.

Sådan søger du om barselsdagpenge

Før du overhovedet kan modtage barselsdagpenge, så skal du ansøge om at få det. Dette kan du gøre ved at tage en snak med din arbejdsgiver, der skal sørge for at oplyse Udbetaling Danmark om, at du har orlov. Herefter vil du få et brev, der giver dig muligheden for at ansøge om barselsdagpenge. Du skal dog være opmærksom på nogle specifikke tidsfrister, når du skal søge. Eksempelvis skal du søge 8 uger efter, at du har født - hvis du altså ikke får løn under din orlov. Desuden skal du også søge 8 uger efter, at din lønudbetaling stopper, hvis du altså får noget løn under orloven. Sidst men ikke mindst skal ddu søge 8 uger efter din første orlovsdag.

Kan jeg få barselsdagpenge på SU?

Hvis du er i gang med at tage en uddannelse og har et barn samt er under 20 år, så er du berettiget til at modtage den højeste SU-sats. Hvis du er berettiget til barselsdagpenge, kan du også sørge for at supplere med din SU. Desuden har du også mulighed for at ansøge om at få børnetilskud til forældre, der er i gang med en uddannelse, hvis du har et barn. Hvis du for forsørgertillæg, fordi du er enlig forsøger, så kan du dog ikke ansøge om at få dette.

Det skal du gøre inden du vælger en a-kasse

Inden du vælger en a-kasse, så skal du sørge for at tage et kig rundt på internettet for at finde den, der passer bedst til dine behov. Dette kan du eksempelvis gøre ved at tage et grundigt kig på www.akassefinder.dk der kan give dig et godt overblik over, hvad du kan få hos de forskellige a-kasser samt, hvad de kan tilbyde dig. På denne måde kan du nemmere og hurtigere finde en a-kasse, der kan opfylde de behov, som du ønsker en a-kasse skal kunne opfylde.

Til toppen