Akademikernes A-kasse

Hvis du har brug for en a-kasse for akademikere, der er en af de største i Danmark, så er Akademikernes A-kasse værd at tjekke ud. Hvis du overvejer at melde dig ind i Akademikernes A-kasse, men gerne vil vide lidt mere, før du beslutter dig, så skal du blot læse med videre her. I denne artikel vil du nemlig finde alle informationer, som du har brug for at vide om Akademikernes A-kasse, inden du vælger at melde dig ind.

Hvem er Akademikernes A-kasse?

Akademikernes A-kasse er lavet som en a-kasse for især akademikere og højtuddannede. De er en af de største a-kasser i Danmark, når det kommer til lige nøjagtigt denne type af uddannede mennesker. De har lige omkring 230.000 medlemmer i hele landet. Dette tal inkluderer både lønmodtagere og selvstændige fra både det private og offentlige, som er medlem af Akademikernes A-kasse. Desuden er dette tal også inklusive studerende. Akademikernes A-kasse skete på baggrund af en fusion mellem de to a-kasser Ingeniørernes A-kasse og Akademikernes A-kasse i juli år 2013.

Akademikernes mission og vision

Hos Akademikernes A-kasse arbejder de efter en bestemt mission og vision. Deres vision er, at drive en a-kasse på en bestemt måde, hvorpå de samarbejder med arbejdslivet i Danmark for at finde nye arbejdspladser til deres ledige medlemmer. Derudover er Akademikernes A-kasses mission, at få alle deres medlemmer i job hurtigst muligt. De opererer i hele Danmark, hvorfor du kan være en del af denne a-kasse lige meget, om du bor på Sjælland, i Jylland eller på Fyn.

Hvad koster det at være medlem af Akademikernes A-kasse?

Akademikernes A-kasse beskriver sig selv som værende ”den billigste a-kasse for akademikere” samt for at være den a-kasse, der er den billigste i hele Danmark kun udkonkurrereret af en enkelt anden a-kasse. Priserne for at være medlem af Akademikernes A-kasse er som følger:

  • Månedlige kontingent: 436 kroner for fuldtidsmedlemmer
  • Årligt kontingent: 5232 kroner for fuldtidsmedlemmer

Hos Akademikernes A-kasse betaler du i alt hver tredje måned. Hos dem er det ikke muligt at vælge at betale hver måned i stedet for. Der er mulighed for at tilmelde sig Betalingsservice. På denne måde vil betalingen ske pr. automatik hver tredje måned.

Find Akademikernes A-kasse i hele Danmark

Du kan finde Akademikernes A-kasse i hele landet. Hvis du får udbetalt dagpenge, så vil det ske fra hovedkontoret i København. Hovedkontoret i København samarbejder med alle de andre kontorer rundt omkring i landet såsom Vejle, Esbjerg og Herning, Aarhus, Odense og Aalborg. Akademikernes A-kasse har i alt 210 medarbejdere fordelt over disse forskellige kontorer. Hvis du har brug for hjælp eller har nogle spørgsmål, så har du mulighed for at henvende dig til Akademikernes A-kasses medlemsservice fra mandag til fredag hver eneste uge. Direktøren af Akademikernes A-kasse er Michael Valentin.

Til toppen