Har gevinster fra betting indflydelse på min dagpengesituation?

Hvis du får udbetalt dagpenge fra din a-kasse, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der har indflydelse på din situation. Det kan for eksempel være, at du synes fodbold er spændende, men at du dog har et ønske om, at kunne forøge spændingen, mens du også kan tjene en lille skilling. Hvis det er tilfældet, så har du - med garanti - også set nærmere på sportsbetting og det kan tilmed også tænkes, at du allerede har formået at skabe en række gevinster.

Er det tilfældet, at du allerede har formået at skabe en indkomst via sportsbetting, så er det selvfølgelig også relevant, at finde ud af, om det er noget, der har indflydelse på din nuværende situation, hvor du får dagpenge udbetalt af din a-kasse. Det er ikke noget, der informeres synderligt meget om hos de forskellige a-kasser, hvilket primært handler om, at det ikke er noget, de har taget stilling til, fordi det kun er noget, der berører ganske få af deres medlemmer.

Gevinster fra sportsbetting er skattefrit

Det skal gøres klart, at al gevinst, der kommer fra sportsbetting er skattefrit, hvis du spiller hos én af de mange aktører på det danske marked, der kan bryste sig af, at have en EU-licens. Hvis du derimod vælger at spille en hos én af de aktører, der ikke har en EU-licens, så skal det indberettes som B-indkomst. Det betyder også, at det vil være noget, der har indflydelse på din skattemæssige situation, men hvis du holder dig til udbyderne med en EU-licens, så er du sikret.

Ovenstående er også ensbetydende med, at det kun vil være i forbindelse med valget af en aktør, der ikke har en EU-licens, at det er noget, der kan vise sig at få indflydelse på din dagpengesituation. Derfor skal det også gøres klart, at det anbefales, at du vælger at spille hos én af de utallige udbydere, der er aktive på det danske marked, der giver dig mulighed for at oddse på samtlige sportsgrene, så du dermed har mulighed for at skabe skattefri gevinst hos dem.

Du kan roligt oddse på sport, selvom du er på dagpenge

Du kan derfor også være sikker på, at du roligt kan oddse på diverse væddemål, der har relation til sport, mens du er på dagpenge. Det kan f.eks. være, at du gerne vil spille på hvem vinder La Liga? Eller at du i stedet har et ønske om, at live-oddse, så det er en kende mere intenst? Det er op til dig selv at vurdere - og hvis du blot er oprettet og spiller hos en udbyder med EU-licens, så er du på den sikre side.

Hvis du gerne vil have en skriftlig bekræftelse fra din a-kasse, så kan det selvfølgelig være en fordel, at du sender dem en kort e-mail, hvor du giver udtryk for, at du jævnligt oddser og sommetider også med en gevinst til følge, men at du gerne vil være sikker på, at det ikke har indflydelse på din dagpengesituation. Langt de fleste vil selvfølgelig være mere end villige til at fremsende en skriftlig bekræftelse.

Til toppen