Dating og det at være på dagpenge

Når du er medlem af en A-kasse, så er du forsikret mod arbejdsløshed. Det kan sammenlignes med når du er i et forhold, så er du forsikret mod ensomhed. Der er faktisk mange ligheder mellem A-kasse og dating. Der findes mange forskellige A-kasser, som du kan vælge imellem. Samtidig findes der mange forskellige dating sider, som du kan vælge imellem. Efterspørgslen om gode A-kasser og gode kærester er også begge meget store, fordi de begge er ting, som vi helst ikke vil være foruden. Så selvom at det er to meget forskellige ting, er det muligt at drage nogle interessante paralleller.

Når du har brug for hjælp fra A-kassen, så betyder det, at du står uden job og har brug for dagpenge. A-kassen er derfor dit sikkerhedsnet, så du ikke skal på kontanthjælp. Samtidig så holder A-kasserne ofte en masse kurser og foredrag om, hvordan du har mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Mange A-kasser hjælper også med at skrive gode ansøgninger og hjælper med at forbedre din jobsamtale, så chancen for at få et job øges. Jobsamtaler og dates minder meget om hinanden, idet det er en samtale med en anden person om, hvorvidt I har en fremtid sammen. Enten som kærester eller kollegaer.

Derfor har det faktisk noget at sige, hvor god din jobsamtale er, i forhold til hvor god du er på dates. Hvis du har problemer med at formulere dig og sælge dig selv til en date, så er der desværre også sandsynlighed for, at du har svært ved at gøre netop det sammen ved en jobsamtale og dermed har sværere ved at få et job. Derfor kan det styrke dine dates, hvis du øver dig mere på at være til jobsamtaler. Selvom A-kasser som regel vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe, så er det ikke altid, at de har mulighed for det. Sådan er det også med dates og kærester. De vil altid gerne lytte, men det er ikke altid at de kan hjælpe med alle problemerne. Derved er der mange, som oplever skuffelse og svigt fra deres A-kasse, da de ikke altid kan hjælpe med alt, og nogle gange bliver udbetalingerne forsinkede. Det kan sammenlignes med den svigt man oplever, når din kæreste skuffer dig og dine forventninger til forholdet.

Er valget af A-kasse lige så besværligt som dit datingliv?

Eftersom at der både er mange A-kasser og mange potentielle partnere, så kan det ofte være meget svært at vælge. Når man læser om dem, så er der altid blevet smurt tykt på, og de fremstår som deres bedste. Derfor kan det ofte være besværligt at vælge, hvem eller hvilken man gerne vil involvere sig med. Både A-kassen og din date vil øge dine udgifter. Du skal betale månedlig til din A-kasse, for at være medlem og for at forsikre din fremtid, hvis du nu skulle stå uden job. Samtidig med at når du dater, så skal du betale for at spise ude eller købe blomster. Kort sagt, så koster det lidt ekstra at date og være i et forhold. Derfor kan både A-kasse og en eventuel kæreste besværliggøre tilværelsen en smule.

Til toppen