Deltidsjob = Supplerende dagpenge

Det danske dagpengesystem er godt. Det er godt fordi det hjælper i de perioder, hvor man er ramt på pengepungen, og muligvis også stoltheden. Det giver kort sagt mere ro, når man ved at der trods alt kommer penge ind på kontoen, selvom man er arbejdssøgende. Men hvis der er ét ord der kan dække det danske dagpengesystem bedre end de fleste, er det: forvirrende.

Når du er arbejdssøgende og dagpengeberettiget, kan du ende i situationen hvor du får tilbudt et deltidsarbejde, og hvordan er det lige det så fungerer med dagpengene?I korte træk kan du få dagpenge som supplement til lønnen fra dit deltidsjob, så længe du ikke arbejder mere end 29,6 timer i løbet af en uge. Over en periode på 104 uger kan du højst få supplerende dagpenge for de 30.

Det er ikke altid til at finde et fuldtidsjob, det er trods alt derfor man kan have en periode på dagpenge i første omgang. Muligheden for at arbejde på deltid og få supplerende dagpenge, skal dog ikke undervurderes. Det handler nemlig, i det store hele, om at holde sig i gang. Ved et deltidsjob bevarer du kontakten med arbejdsmarkedet via jobbet og kollegaerne, også selvom det kun er et par dage om ugen. De fleste stillinger bliver i dag besat, af folk der ”kender nogen, der kender nogen”. Derfor er det vigtigt at overveje om det ikke er det værd, at tage en deltidsstilling imens man ihærdigt leder efter et fuldtidsjob. Det kunne jo være at du gennem deltidsstillingen fandt en indgang til en fuldtidsstilling på længere sigt.

En anden årsag til at søge deltidsjobs samtidig med fuldtidsjobs er, at du ikke nødvendigvis bliver ”låst” af et deltidsjob på dagpenge. Via frigørelsesattesten, kan du frit søge jobs med mere tid, og derved også mere løn, som du skal tage imod så snart muligheden byder sig, ligesom du ville skulle tage imod det hvis du ikke arbejdede deltid. Derudover vil du vise overfor en potentiel arbejdsgiver, at du ikke bare har sat dag i sofaen, men har rejst dig og taget hvad der var, så du holdte dig selv ved ilden.

Fuldtidsstillinger er ofte førsteprioriteten for dig når du er arbejdssøgende. Dette er ikke et forsøg på at få det til at lyde som om det bedre at være deltid end fuldtid. Det er blot for at pointere, at du skal være åben for alle de muligheder der kan byde sig. Når jobcenteret eller a-kassen foreslår at søge bredt, er det ikke kun fagligt og geografisk, det er også med hensyn til arbejdstiden. Så næste gang du sidder på en jobportals hjemmeside og føler, at du har stirret på de samme stillinger i for lang tid, så tjek boksen ”deltidsjob” af og søg igen, det kan være det er indgangen til det næste skridt i din karriere.

Til toppen