Den gode ansøgning - Næste skridt på vejen

Det første en potentiel arbejdsgiver læser, er dit CV. Klarer du dig igennem den første runde af udvælgelsesprocessen, venter læsningen af din motiverede ansøgning. Det er her du for alvor skal skille dig ud, og gøre hvad du kan for at blive indkaldt til samtale. Her er et par tips til den gode ansøgning. Husk at det altid varierer alt efter stilling, virksomhed og dine personlige kvalifikationer.

Du skal være motiveret og du skal være on-point. Ikke alle stillinger du søger, er drømmejobbet, men der vil være en grund til at ansøger hvis du kan se dig selv i stillingen. De grunde skal ikke bare være i retningen af ”jeg er flad”, ”jeg gider ikke være på dagpenge mere” eller lignende. De skal relatere til den specifikke stilling.

Sæt dig i virksomhedens sted. Hvorfor skal de have besat stillingen? Hvilken forskel skal personen i stillingen gøre for virksomheden? Stillinger bliver slået op fordi virksomheder enten har mistet en medarbejder, eller har udfordringer der kræver en ny medarbejder at løse. Når du, for dig selv, har sat et par ord på hvad udfordringerne er, så sæt i ansøgningen ord på hvorfor du mener du kan løse dem. Det kan være i kraft af din erfaring med lignende problemer, kendskab til branchen eller måske en personlig kvalitet eller talent, som gør at du føler du kan løse problemerne bedre end de fleste. Ofte er det en god idé at genbruge et par af de ord der bliver brugt i stillingsopslaget, hvilket bringer mig til næste punkt. Du skal være specifik.

Prøv at relatere så meget du kan til stillingen. Det er fantastisk at du har rejst meget, er den yngste i en søskendeflok på seks, eller har skulle kæmpe nogle kampe for at nå dertil hvor du er i dag. Det har været med til at gøre dig til den du er, men hvordan kan du bruge det aktivt i stillingen? Hvis du ikke kan, er det ikke ligegyldigt, men der skal ikke bruges så meget plads på det. Du kan eventuelt nævne det i CV’et i stedet for.

Du bør gøre din ansøgning så overskuelig som mulig. Hold den på højst en side og lad hvert afsnit have en mening. Start eventuelt med hvorfor du har fundet stillingen interessant, derefter noget om din erfaring. Her er det altid godt at sætte tal på. Det kan være et antal års erfaringer, eller målbare resultater fra tidligere stillinger. Fortæl derefter hvordan du kan bruge alt dette i stillingen du søger. I nogle tilfælde har medarbejderen der er ansvarlig for processen utrolig mange ansøgninger at gå igennem på relativt kort tid, så gør det overskueligt for vedkomne at finde ud af at din ansøgning skal i den rigtige bunke.

Understreg gerne til sidst hvor meget og hvorfor du ønsker at arbejde for virksomheden, de skal ikke være i tvivl om at du virkelig vil det her!

God jagt!

Til toppen