6 gode grunde til hvorfor du skal være medlem af en a-kasse

En a-kasse (arbejdsløshedskasse) hjælper sine medlemmer med økonomisk støtte, hvis personen bliver arbejdsløs. Så hvis du mister dit arbejde, vil du få økonomisk hjælp af din a-kasse, indtil du finder et nye arbejde. Der er mange gode grunde til, hvorfor skal du være medlem af en a-kasse. Nedenfor bliver de 6 bedste grunde listet til, hvorfor du skal melde dig ind i en a-kasse.

1. Du får dagpenge i stedet for kontanthjælp

Når du er medlem af en a-kasse, har du ret til at modtage dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Du vil derfor stadigt have en indtjening, selvom du ikke har noget arbejde. Dagpenge er klart bedre end kontanthjælp, da du vil modtage en højere støtte. Du kan melde dig ind i de fleste a-kasser online, hvor du også kan læse om optjening af ret til dagpenge og lignende.

2. Få dagpenge selv som nyuddannet

I dag er der stor ledighed på arbejdsmarkedet, og det kan være svært at finde et arbejde lige med det samme. Derfor er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse, allerede mens du studerer. Som nyuddannet vil du derfor altid være sikret økonomisk, hvis du ikke kan finde et arbejde lige med det samme efter endt uddannelse. Som studerende kan du være medlem af en a-kasse helt gratis.

3. Modtag støtte til efteruddannelse

Når du er medlem af en a-kasse, kan du søge økonomisk støtte til forskellige uddannelser og kurser. Dette kan give dig nye kvalifikationer, og du kan derfor forbedre dine muligheder for at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Du behøver heller ikke selv betale for uddannelsen eller kurset, da a-kassen vil hjælpe dig med dette.

4. Vejledning, hjælp og støtte til jobsøgning

Du kan altid modtage personlig vejledning hos din a-kasse. Så hvad enten du har brug for hjælp til din jobsøgning, har spørgsmål vedrørende dit CV eller søger støtte til en finde en efteruddannelse, sidder a-kassen klar til at hjælpe dig.

5. Få rabatter hos din a-kasse

De fleste a-kasser har indgået aftaler, så deres medlemmer kan modtage rabatter flere forskellige steder. Der er derfor penge at spare, hvis du melder dig ind i en a-kasse. Dette kan være alt fra fitnessmedlemskaber til rabatter i specielle butikker. Husk at du også altid kan trække dit kontingent fra som fradrag!

6. Få gratis juridisk bistand

Hvis du har brug for hjælp til arbejdsforhold, ansættelseskontrakter eller lignende, kan du få 100 % gratis juridisk bistand, hvis du kontakter din a-kasse. En medarbejder fra a-kassen kan hjælpe og rådgive dig juridisk, uden du skal betale for det.

Alternativet til a-kasse

Alternativet til dagpenge er kontanthjælp. Den højeste dagpenge sats før SKAT er omkring 17.900 kroner, hvorimod kontanthjælp før SKAT er omkring 10.700 kroner (over 30 år og uden børn) eller omkring 14.200 kroner (over 30 år og med børn). Det er derfor en god idé at være medlem af en a-kasse, da du får et større rådighedsbeløb om måneden med dagpenge.

Til toppen