Er det nemt at skifte a-kasse?

Hvis du er medlem af en a-kasse, men ønsker at blive medlem af en anden i stedet, skal du kontakte den nye a-kasse, som du ønsker at blive medlem af.

Det kan for eksempel være, at du er medlem af en a-kasse, som du synes er for dyr eller at du ikke føler dig ordentligt behandlet. Hvis du finder en a-kasse, som giver samme ydelser, men som er billigere end din nuværende, kan du lige så godt skifte a-kasse. Hvis du skifter branche, kan det også være en god idé at overveje, om du bør skifte a-kasse.

Ønsker du blot den billigste a-kasse, kan det bedst betale sig at finde en tværfaglig a-kasse da de oftest er mest konkurrencedygtige og derfor billigere. Disse typer af a-kasser står i modsætning en branchespecifik a-kasse.

Du kan altid skifte a-kasse, også selvom du er ledig. Du vil ofte være medlem af en a-kasse frem til udgangen af måneden, hvorefter du vil være medlem i den nye a-kasse. Af praktiske årsager vil det være nemmest at skifte a-kasse ved udgangen af en betalingsperiode eller ved udgangen af en måned. Helt lavpraktisk, skal du blot tilmelde dig den nye a-kasse, som du ønsker at være medlem af. Du behøver dermed ikke afmelde dig i din gamle a-kasse, da den nye sørger for det. Du beholder samtidig din anciennitet gennem hele forløbet. Hvis du derimod melder dig ud og ikke er medlem af en a-kasse i en periode, vil du miste din anciennitet og du skal dermed starte forfra når du melder dig ind i en ny a-kasse.

De mest almindelige, eller oftest sete grunde til at skifte a-kasse er, at man skifter branche. Hvis du er medlem af en tværfaglig a-kasse, vil du højst sandsynligt ikke komme ud for dette, men nogle a-kasser er fagligt orienterede og nogle endda fagligt afgrænsede, og i disse tilfælde kan der nogen gange være god grund til at skifte a-kasse.

Rigtigt mange mennesker skifter på grund af prisniveauet. Det er nemlig ikke alle, der er bevidste om dette når de melder sig ind i en a-kasse. Der er en del penge at spare, hvis det udelukkende er det økonomiske aspekt, man går op i når det handler om a-kasse. Du får nemlig præcis samme beløb udbetalt, hvis du bliver ledig, ligegyldig hvilken a-kasse du er medlem af. Dette er fordi dagpengesatsen er statsbestemt.

Der sker også nogle skift i forbindelse med dårlige oplevelser, enten i fagforeningen eller i a-kassen. En sidste stor årsag til, at man skifter a-kasse kan være rådgivning eller kurser. Der udbydes forskellige kurser og forskelligt slags rådgivning i de forskellige a-kasser. Nogle a-kasser tilbyder også rabatter på eksempelvis forsikringer, rejser eller kontante fordele, og det er der mange, som finder relevant fordi der er penge at spare andre steder.

Dog skal du selv gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at skifte a-kasse. Praktisk set, er det ikke besværligt at skifte a-kasse, men du skal blot være opmærksom på forskellige tidsfrister. De er individuelle og kan findes på de enkelte a-kassers hjemmesider.

Ved brug af søgemaskinen påhttps://akassefinder.dk/kan du finde den for dig mest optimale og billigste a-kasse - prøv det.

Til toppen