Guide: Flyt til en anden a-kasse

Hvis du har fundet en anden a-kasse, der matcher dig og dine behov bedre, så skal du til at flytte a-kasse. Men kan man overhovedet det, og hvordan foregår det? Læs med videre her og få svar på alle dine spørgsmål.

Bliv flyttet fra en a-kasse til en anden

Hvis du har fundet en a-kasse, der passer bedre til dine behov, så kan du sagtens blive overflyttet fra en a-kasse til en anden. Det er ikke engang så svært, og du behøver ikke bruge en masse tid på det. Det kan også være, at du skal skifte a-kasse, fordi du er medlem af en a-kasse, der er udenfor dit faglige område. Det kan også være, at du er blevet selvstændig og derfor vil overflyttet til en a-kasse med fokus på selvstændige. Der kan være flere årsager til, hvorfor du skifter a-kasse. Det vigtigste er blot, at du finder en a-kasse, som du ønsker at være medlem af, og der er indenfor dit faglige område.

Sådan flytter du a-kasse

Hvis du har besluttet at flytte fra en a-kasse til en anden, så skal du i gang med at ansøge om en overflytning. Du kan gøre dette digitalt hos de fleste a-kasser. Du behøver derfor ikke ringe til a-kassen, da du kan klare det hele digitalt i dag. Du skal ikke engang opsige dit nuværende medlemskab hos en a-kasse, inden du flytter. Dette bliver klaret indbyrdes mellem din nuværende og nye a-kasse. Hvis du gør dette, kan du risikere at miste de rettigheder, som du har optjent, mens du har været medlem af den a-kasse. Du skal derfor kun søge om optagelse i den nye a-kasse. Denne a-kasse sørger for alt i forhold til opsigelse af den gamle a-kasse, betaling af kontingent samt meget mere. Du skal derfor slet ikke ordne noget selv andet end finde ud af, hvad for en a-kasse, som du ønsker at flytte hen til. Du kan blive optaget af den nye a-kasse, når du har sendt ansøgningen ind - og ikke før dette. Du skal derfor huske at finde ud af, hvornår du vil flytte fra den ene a-kasse til den anden, inden du sender ansøgning om optagelse ind.

Få dine optjente rettigheder med

Når du bliver flyttet fra en a-kasse til en anden, så skal dine optjente rettigheder også flyttes med. Dog skal du huske ikke at opsige dit nuværende medlemskab, da du på denne måde kan miste disse rettigheder - og det vil være super ærgerligt for dig. Hvis du ikke er helt sikker på dine rettigheder og hvordan du finder ud af alt dette, så er det altid en god idé at tage kontakt til både din nuværende a-kasse og den nye a-kasse. På denne måde kan du finde ud af de forskellige procedurer samt finde ud af præcist hvad du skal gøre.

Til toppen