Fordele som medlem af en a-kasse

Det er ikke blot økonomisk støtte, som du kan få, hvis du bliver medlem af en a-kasse. En a-kasse hjælper nemlig også med andre ting, der kommer til udtryk ved en række af fordele, du kan få, hvis du mister dit arbejde. Læs med videre her og find ud af, hvilke former for fordele, du kan få som medlem af en a-kasse.

Flere forskellige fordele som medlem af en a-kasse

Der er mulighed for at drage stor nytte af de fordele, som du kan finde hos a-kasserne. Disse fordele kan ikke kun bruges, hvis du mister dit arbejde, da du typisk kan drage nytte af fordelene, selvom du har et arbejde. De forskellige tilbud og fordele hos a-kasserne kan variere, hvorfor det er en god idé at tjekke dette, inden du bestemmer dig for, om du vil melde dig ind hos den ene eller den anden a-kasse. Dog er der nogle fordele, som du typisk kan finde hos de fleste a-kasser som for eksempel:

- Hjælp til at skrive jobansøgninger, et CV samt få hjælp til jobsamtaler
- Diverse events og arrangementer der kan gavne dig i forhold til dit arbejde, karriere og jobsøgning
- Sociale events og arrangementer samt møder, hvor du kan netværk
- Personlig rådgivning

Disse fire typer af fordele kan du som regel finde hos de fleste a-kasser uanset, om du vælger den ene eller den anden. Hvis du ønsker mere specifikke typer af fordele, så er det værd at undersøge, om en specifik a-kasse tilbyder dette, eller om du skal finde en anden.

Derfor skal du melde dig ind hos en a-kasse

En a-kasse er en hjælp til dig, der pludseligt mister dit arbejde. Som medlem af en a-kasse er du nemlig altid sikret økonomisk støtte, hvis du ender i denne situation. Du får herved støtte fra a-kassen, indtil du igen kommer ud på arbejdsmarkedet. Men det er dog ikke det eneste, som din a-kasse kan hjælpe dig med. De ønsker selvfølgelig, at du hurtigst muligt finder et arbejde, der passer til din erfaring, så du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor kan du også få disse fordele som medlem af en a-kasse:

- A-kassen laver indberetninger til dit specifikke jobcenter
- A-kassen udbetaler alt lige fra feriepenge til barselsorlov, sygedagpenge, efterløn og forældreorlov
- A-kassen hjælper dig med løbende at gøre dine muligheder bedre for at komme tilbage på arbejdsmarkedet i form af sparring, rådgivning, arrangementer med mere.
- Samtaler, der vejleder dig i dine næste skridt, i forhold til jobsøgning

Vælg a-kasse efter behov

De fleste a-kasser minder generelt set utrolig meget om hinanden, da de yder den samme form for økonomiske støtte ved ledighed. Dog adskiller a-kasser sig også fra hinanden, da nogle a-kasser er specialiseret indenfor bestemte faggrupper. Hvis du er akademiker, håndværker eller noget helt tredje, så kan du finde a-kasser, der specialiserer sig netop indenfor dine kompetencer. Det kan derfor være en god idé at sammenligne forskellige a-kasser for at finde den bedste til dine behov. Du kan her på akassefinder.dk finde lige netop den a-kasse der passer bedst til din faggruppe

Til toppen