FTF-A - Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse

FTF-A står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse. Da FTF-A blev dannet i 1976 var det som en afgrænset a-kasse, der specialiserede sig i at hjælpe faglige grupper inden for finans, forsikring, kunst, kost og sundhed, landskab og teknik, politi, forsvar, administration, transport og undervisning. Nu kan alle lønmodtagere og selvstændige melde sig ind i a-kassen, og det har resulteret i, at de i dag har flere end 140.000 medlemmer. Det vil dog især være en fordel for dig at være en del af FTF-A, hvis du er uddannet eller beskæftiget inden for et af de nævnte områder. Så vil de nemlig kunne yde den bedste service og give dig den mest kvalificerede hjælp.

FTF-A: Partipolitisk neutral

FTF-A er en partipolitisk neutral organisation med regionskontorer i Danmarks fire største byer; København, Aarhus, Odense og Aalborg, samt lokalkontorer i Herning, Kolding og Næstved.

A-kassen arbejder sammen med omkring 60 forskellige organisationer for at sikre sine medlemmer fagligt velfunderet vejledning og rådgivning. Organisationerne omfatter blandt andet Assurandør Kredsen, Carlsberg/Tuborg, Codan, COOP Danmark og Danica. De mange tværgående samarbejdsaftaler sikrer, at FTF-As konsulenter og medarbejder har et indgående kendskab til medlemmernes fag og brancher.

Fælles for organisationerne er, at de retter sig mod dem, der enten har eller er i gang med at tage en professions- og erhvervsrettet uddannelse.

Medlemsfordele i FTF-A

I dag er det obligatorisk at være medlem af en a-kasse for at kunne få udbetalt dagpenge. Derfor er det et økonomisk sats, hvis du undlader at melde dig ind i en - også selvom du er i beskæftigelse. De fleste stillinger er forgængelige og afhænger af økonomiske konjunkturer. Derfor er der altid en risiko for, at jobbet bliver nedlagt, og indtjeningen forsvinder.

Også som studerende er det fornuftigt at melde sig ind i en a-kasse. Dels fordi det kræver minimum et års medlemskab at optjene retten til at modtage dagpenge, når uddannelsen ender, dels fordi det ofte er gratis at være medlem, så længe du læser.

Hos FTF-A koster det netop ikke noget at være studiemedlem. Desuden får studerende 10 % i rabat på alle bøger, de køber på den velassorterede danske hjemmeside academicbooks.dk. Selvom det er gratis at være med i FTF-A, mens du læser, går du ikke glip af deres fordele. A-kassens konsulenter tilbyder dig for eksempel sparring og vejledning, inden du går i gang med at søge efter job eller praktikplads. De giver dig feedback på ansøgninger og CV. Og så får du mulighed for at deltage i inspirationsmøder.

Er du færdiguddannet og har måske været på jobmarkedet i en årrække, så skal du være betalende medlem. Det koster 435 kr. om måneden at være fuldtidsforsikret og 321 kr. om måneden at være deltidsforsikret. Hvilken løsning du skal vælge, afhænger af, hvor mange timer du arbejder. Stempler du ind for over 30 timer om uger, skal du være fuldtidssikret, stempler du ind for under 30 timer, så ligger du være deltidssikret.

Du har også mulighed for at få et medlemskab med efterlønsbidrag eller tegne en lønsikring, der giver dig større økonomisk sikkerhed, hvis du mister jobbet. Lønsikringen tæller i op til 36 måneder, dækker op til 90 % af din løn og står til halv pris de første seks måneder.

Som betalende medlem af FTF-A får du en række muligheder stillet til rådighed, som kan styrke dine evner og kompetencer samt dine chancer for hurtigt at få et nyt job. Eksempelvis får du tips og vejledning til, hvordan du skriver målrettede ansøgninger og CV’er. Sender du ansøgning eller CV, så får du konstruktiv kritik over telefonen inden for 24 timer. Desuden tilbyder FTF-A forskellige workshops og netværksarrangementer, som hjælper dig med at forøge din viden og forstærke dit netværk.

A-kasse for lønmodtagere og selvstændige

Sidder du i en sikker stilling, hvor den faste løn tikker ind på kontoen hver måned, så overvejer du måske, om du stadig skal være medlem af en a-kasse.

Det gode råd er, at det skal du. Ud over at dagpengene fungerer som din økonomiske forsikring, hvis du alligevel skulle miste jobbet - eller vælge at sige op - så stiller a-kassen stadig tilbud til rådighed for dig, selvom du er i job. Ønsker du eksempelvis at skifte til en anden stilling eller en anden arbejdsgiver, så kan du hos FTF-A få personlig og faglige sparring med fokus på din faggruppe. Du er altså altid velkommen til at kontakte a-kassen - også når du ikke er ledig.

Er du selvstændig, så gælder der nogle særregler for dig. FTF-A har hjulpet selvstændige igennem en årrække og har derfor eksperter på området, som kan guide dig sikkert i mål.

Alt i alt er FTF-A a-kassen for dig, hvis du har brug at have en stor og sikker organisation i ryggen, der sørger for, at dagpengene er i orden, og som tilbyder dig faglig samt personlig sparring og udvikling. Hvad enten du er studerende eller færdiguddannet, ledig eller i job, fuldtids- eller deltidsansat.

Til toppen