Husk a-kasse som studerende

Som studerende er det vigtigt at være meldt ind i en a-kasse. Mange studerende vælger ikke at være medlem, fordi de ikke mener, at det er relevant for dem. Læs med videre her og find ud af, hvorfor du skal huske at melde dig ind i en a-kasse som studerende.

A-kasser til studerende

Studerende kan sagtens blive medlem af en a-kasse, mens de studerer. På denne måde er de klar, når de bliver færdiguddannede. Hvis du som minimum har været medlem af en a-kasse i 1 år før din uddannelse er afsluttet, vil du undgå den såkaldte karenstid og få dagpenge fra den allerførste ledige dag, når du er færdiguddannet. Du behøver derfor ikke bekymre dig om din økonomi, da du vil få dagpenge, når du er færdig med din uddannelse. Hvis du ikke har fået et arbejde, som du kan starte på lige med det samme, så er det en god idé med dagpenge. Og det kan derfor sagtens være klogt for dig at melde dig ind i en a-kasse som studerende. Det er nemlig også gratis for alle studerende at være medlem af en a-kasse. Du skal derfor ikke bekymre dig om, du har råd til det. Det begynder først at koste dig penge, når du er færdig som studerende.

Krav fra a-kasser

Dog er der selvfølgelig nogle krav fra a-kasserne, som du skal overholde, hvis du skal have gratis a-kasse. Dette er blandt andet:

  • Du skal altid være under 30 år

  • Du skal være tilmeldt en uddannelse og følge den aktivt

  • Du skal have boet i Danmark ved start af uddannelsen

  • Du skal have en minimumsindtægt - hvis du tjener over et specifikt beløb (også som studerende) skal du betale kontingent.

Denne a-kasse skal du vælge som studerende

Det kan være svært at beslutte sig for, om du skal vælge den ene eller anden a-kasse som studerende. I det store og hele er der ikke den store forskel på de forskellige a-kasser. Dog er nogle a-kasser til specifikke erhverv, og hvis du ikke er indenfor dette erhverv, kan du ikke melde dig ind i a-kassen. Dog findes der også et væld af tværfaglige a-kasser, som alle kan være medlem af. Derfor er det en god idé for dig at tjekke faktorer såsom priser, fordele samt en masse andet, så du ved, hvad du får ud af at være medlem af a-kassen. A-kasserne har nemlig forskellige medlemsfordele, så du skal finde en a-kasse, der passer lige nøjagtigt til dine behov. Selvfølgelig er der også nogle a-kasser, der passer lidt bedre til studerende end andre. Men det behøver du ikke tage dig så meget af, hvis du måske kun har 1 år tilbage af studiet eller lignende.

Til toppen