Hvilken a-kasse passer bedst til mig?

Uanset om du er lønmodtager, selvstændig eller andet, er det altid en god idé at være medlem af en a-kasse. Men hvad for en a-kasse skal du så vælge, og hvordan finder du ud af, hvilken a-kasse der passer til dig?

Bliv medlem af en a-kasse

Hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde eller din virksomhed går konkurs, så er det altid en fordel at være medlem af en a-kasse. Det er nemlig en form for ”forsikring” mod et mistet arbejde og arbejdsløshed. En a-kasse hjælper med at betale dine regninger, da du vil få økonomisk hjælp hver måned ved hjælp fra dagpenge. Hos en a-kasse kan du også finde en masse rådgivning, juridisk hjælp samt hjælp til jobsøgning. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, når du mister dit job, har du ikke ret til at få dagpenge. Du skal derfor i stedet for kontanthjælp, hvor du ikke får udbetalt lige så mange penge, som hvis du var på dagpenge. Derfor er det en god idé at være tilmeldt en a-kasse, hvis nu uheldet skulle være ude.

Kig på a-kassernes priser

I og med at der findes en masse a-kasser, kan det være svært at vælge den helt rigtige, der passer til ens behov. Derfor er der nogle bestemte punkter, som du kan gå igennem for at sikre dig, at du bliver medlem af en a-kasse, der passer bedst til dig.

Du betaler for at være medlem af en a-kasse. Derfor kan du tjekke, hvad de forskellige a-kasser koster om måneden. Det er typisk omkring 400-500 kroner, men priserne kan sagtens variere meget hos de forskellige a-kasser. Selvfølgelig skal du ikke kun vælge a-kasse ud fra prisen. Der er nemlig ikke nogen, der siger, at en dyrere a-kasse er bedre end en billigere a-kasse. Der er nemlig andre ting, der også kan spille ind. Du kan altid bruge sammenligningen på www.akassefinder.dk hvor du nemt og hurtigt kan finde den a-kasse eller de a-kasser, der netop passer bedst indenfor dit erhvervsområde og samtidig kan du vælge ud fra den mest optimale pris.

Medlemsfordele hos a-kasser

Som medlem af en a-kasse vil du også modtage forskellige medlemsfordele. Du kan for eksempel få en masse vejledning, hjælp til jobsøgning samt kurser, der kan give dig flere ressourcer og kompetencer. Det er derfor en god idé at tjekke a-kassers medlemsfordele, da de også kan hjælpe dig til at vælge en a-kasse, der passer bedst til dig. Hvis du mister dit arbejde, er det altid rart med en god vejledning og hjælp. Derfor er det en fordel, hvis du finder en a-kasse, der er interesseret i at hjælpe dig og få dig hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarkedet igen.

A-kassens lokation og beliggenhed

Hvis du ofte skal forbi din a-kasse, så er det en god idé at finde en, som ikke er for langt væk fra hjemmet. Hvis du ofte skal til møder, kurser eller rådgivningssamtaler, vil det være noget af en tur, hvis du skal rejse tværs gennem landet for at komme hen til din a-kasse. Derfor vil det være en fordel, at du bor så tæt på a-kassen som muligt. Derudover vil du også blive indkaldt til forskellige samtaler hver 3.måned. Derfor er det vigtigt, at du tager a-kassens lokation in mente, når du leder efter en a-kasse, som passer bedst til dig.

Til toppen