Hvorfor finde sig en A-kasse og en fagforening?

Der er til tider hård konkurrence på det danske arbejdsmarked. Dette kan føre til en af de sværeste udfordringer, du kan stå overfor i sit voksenliv: en længere periode som arbejdsløs. En sådan periode kan ofte påvirke selvtilliden og selvværdet, og gøre det svært at holde dampen oppe. Her kan det være utrolig behjælpeligt at være medlem af en fagforening og en A-kasse. Udover naturligvis det økonomiske aspekt, så giver det også muligheden for en masse kontakt med ansatte, som ikke bestiller andet end at hjælpe personer i samme situation.

Det kan være en vigtig faktor i hverdagen, at vide at der er nogen du kan henvende sig til, hvis du havner i en periode uden job, hvilket de fleste danskere oplever mindst én gang i deres liv. Det er ikke fordi A-kassen fungerer som en støttegruppe, der er hverken fællessang eller lejrbål. Derimod er der professionelle fagfolk, som ved hvad der skal til for at du kan holde dig i gang. Hvad du skal gøre dygtiggøre dig, og frem for alt, hvad der skal til for at du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Dette kan opnås via rådgivning om det næste skridt i karrieren, inspiration til hvem der kan søges hos og idéer til hvad du kan gøre, for at gøre sig mere attraktiv for arbejdsgiverne. Der kan være gratis kurser tilgængelige gennem fagforeningen eller A-kassen, som kan give dig de kompetencer arbejdsmarkedet søger.

Står du som nyuddannet og savner relevant arbejdserfaring, kan dette hjælpe dig på vej til at kompensere for det. Samtidig kan du få hjælp til kompetenceafklaring og information fra erfarne medarbejdere, om hvad der skal til for at skrive det gode CV, den job-givende ansøgning og virkelig brænde igennem til jobsamtalen. I gennemsnit går der ni måneder fra danske universitetsstuderende er færdige med studierne, til de sidder i et studierelevant fuldtidsjob. Dog kan dette variere meget og i nogle tilfælde kan det tage væsentlig længere tid. Her er det ekstra vigtigt at have en god fagforening og en pålidelig A-kasse, så tingene stadig kan køre rundt, i den periode der kommer mellem den sidste eksamen og det første job.

Hvad enten du er nyuddannet eller har været på arbejdsmarkedet i mange år, så er det altid godt at have sikkerheden af at have en god A-kasse eller fagforening. Det kan ende med at blive de bedste penge du giver ud.

Til toppen