Robot sekretær effektiviserer e-mails

De fleste kender problematikken; man venter og venter på svar fra en person, man har sendt en e-mail til. Man aner ikke hvorvidt mailen er kommet frem, om den er åbnet og læst, om modtageren har glemt at svare eller ignorerer mailen med vilje. Med den amerikanske robot-sektrær, Boomerang Respondable skal det nu være slut.

Boomerang Respondable giver både forslag til forbedringer, når du skriver e-mails, kan fortælle hvorvidt e-mailen er åbnet eller ej og sætte e-mails til at blive sendt på bestemte tidspunkter, så der er større chance for, at de bliver læst.

Praktisk fungerer det således, at softwaren lærer dit sprog at kende og benytter sig af andres erfaringer af hvad der virker, og hvad der ikke virker i e-mails. Derudfra fortæller den dig hvor velskrevet din mail er, og kommer med forslag til, hvordan budskabet ellers kan formuleres samt fortæller hvor stor chance der er for, at mailen bliver besvaret af modtageren. Herudover kan man få den til at påminde om at sende rykker-mails, hvis man ikke har fået svar. Denne del af tjenesten er gratis indtil videre.

Man skal aktivere Boomerang Respondable før den kommenterer på en mail, og når man gør det, dukker et lille kommentarfelt op, som fortæller hvor godt teksten er skrevet og kommer med forslag, som vil effektivisere teksten. Der måles blandt andet på læsbarhed, længde af ord, antal ord og andet, som giver et samlet billede af, hvor velskrevet mailen er. Herudover kan man få den til at kommentere på hvor høflig og positiv mailen fremstår, men det er en del af et betalt abonnement. Abonnementsprisen starter ved fem dollar om måneden.

Robotten forstår kun engelsk

Robot-sekretæren findes endnu ikke på dansk, men kun på engelsk, hvilket naturligvis kan være en ulempe. På den anden side, er der mange i på det danske arbejdsmarked, som sender mails på engelsk dagligt, og for dem kan den være en stor hjælp. Man kan dog forestille sig, at tjenesten også kommer på dansk på et tidspunkt, men indtil da må vi nøjes med den engelske version.

Professionel redaktør

Den nye software svarer til at have en professionel redaktør til at kommentere på dine formuleringer og som en sekretær som hjælper dig med at påminde dig om at sende rykker-mails, til dem du endnu ikke har fået svar fra.

Boomerang Respondable laver plug-ins til Gmail og Outlook, som effektiviserer mailaktiviteten. Herudover står Boomerang bag en række andre funktioner, herunder Calendar, som nemt kan tydeliggøre datoer hvor du enten er travl eller fri, dele din tilgængelighed med andre og via et enkelt klik, tilføje et møde fra mail til kalender.

Til toppen