Guide: Sådan bliver du optaget i en a-kasse

Hvis du skal tilmelde dig en a-kasse, så kan det sommetider være svært at overskue, hvordan dette foregår. Hvordan finder du en a-kasse, hvordan tilmelder du dig, og hvornår skal du tilmelde dig? Alt dette får du svar på i denne artikel.

Tilmelding til en a-kasse

Du behøver ikke være medlem af en a-kasse. Dette er nemlig frivilligt, og det er et valg, som du selv skal tage. Du skal derfor også selv sørge for at tilmelde dig hos en a-kasse, hvis du er interesseret i at være medlem. Hvis du er medlem af en a-kasse, vil du være økonomisk sikret, hvis du er så uheldig at miste dit arbejde. Du vil herefter modtage dagpenge og ikke være nødsaget til at gå på kontanthjælp. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse og mister dit arbejde, så vil du komme på kontanthjælp i stedet for dagpenge. Du kan tilmelde dig hos en a-kasse, hvad enten du er selvstændig, lønmodtager, studerende, nyuddannet eller lignende. Der findes et væld af forskellige a-kasser i Danmark, som du kan vælge at blive medlem af. Det er helt op til dig selv, hvad for en a-kasse, som du ønsker at tilmelde dig hos. Dog er der nogle a-kasser med specifikke faglige områder, som du nok ikke skal tilmelde dig, medmindre du arbejder inden for dette faglige område. De forskellige a-kasser har også forskellige kontingenter med mere. Derfor er det en god idé, at du undersøge de forskellige a-kasser, inden du vælger at tilmelde dig hos en.

Sådan ansøger du om tilmelding til en a-kasse

Hvis du har fundet en a-kasse, som du ønsker at være medlem af, så kan du ansøge om dette digitalt via internettet. Du finder bare den a-kasse, som du vil tilmeldes hos, og så kan du udfylde en ansøgningsformular online. Når du har gjort dette, vil a-kassen kontakte dig, når du er optaget. Det er simpelthen ikke sværere end det, og du behøver slet ikke kontakte dem personligt eller lignende. Du bliver medlem af a-kassen, når de har modtaget din ansøgning (altså fra den dato de har modtaget den).

Tilmelding til a-kasse som studerende

Hvis du er i gang med studie, så kan det være en god idé at tilmelde dig en a-kasse, så du er sikret dagpenge, når du er færdig. Dog skal du huske at tilmelde dig før din uddannelse er afsluttet, så du kan være sikker på at få disse penge, lige når du er blevet færdig. Hør din a-kasse om deres anbefalinger om dette, hvis du er i tvivl. Derudover skal du have boet i Danmark før uddannelsens start og igen efter den er sluttet, hvis du skal have ret til dagpenge. Hvis du ikke helt er sikker på, hvad for en a-kasse, der passer bedst til dig og dit studie, så kan du finde et væld af oversigter, som forklarer dig a-kassernes faglige områder.

Til toppen