Sådan får du højere løn

Synes du, at du fortjener en højere løn, men ved ikke hvordan du skal gribe forhandlingen an? Så læs med her og få de stærke argumenter. Det er for eksempel ikke altid et godt argument, at det er længe siden at du har fået en lønstigning. Her får du et overblik over de stærkeste argumenter, ifølge Djøf’erne.

Du kan måske have en masse argumenter for, hvorfor du fortjener en lønstigning, men det er ikke alle, der virker lige godt og nogle af dem kan ligefrem have negative konsekvenser for dig.

Djøf har gennemført en undersøgelse af, hvilke argumenter der virker baseret på deltagerne på markedet.

Undersøgelsen er baseret på hvilke argumenter, deltagerne på markedet har markeret som mest effektive da de fik mere i løn. De to bedste argument er mere ansvar og opnåede resultater. Her er det hele 73 procent af respondenterne, som mente at disse argumenter havde stor indflydelse på, hvorvidt de fik en lønstigning. 70 procent oplevede, at argumentet om ledelsesansvar, havde en gavnlig effekt. Så hvis du har fået ansvar for medarbejdere og gerne vil have mere i løn, er det bare om at tage en snak med chefen.

Har du fået nye arbejdsopgaver, kan det også være et godt argument at smide af sted. Her var det 63 procent af de adspurgte, som oplevede at argumentet gav pote. 61 procent havde succes med at påtale en større arbejdsbyrde som det bærende argument for lønstigning. Også 61 procent brugte markedsværdien som argument for lønstigning. Nye kompetencer kan også bruges som et argument, det var nemlig 58 procent, som mente at have fået nye kompetencer, som kunne give en højere løn. Også lønniveauet i organisationen kan være et godt argument at bruge, her er det nemlig 52 procent, som har haft succes med det argument. 39 procent mente, at manglende lønudvikling havde en effekt på, hvorvidt de fik en lønstigning.

Chefkonsulent i Djøf Lydia Langgaard Djurhuus ser et fint mønster mellem listen og de argumenter hun og hendes kolleger anbefaler medarbejdere at brugere, når de underviser på Djøf’s kurser om lønforhandlinger.

Hun forklarer, at opnåede resultater altid er et godt argument - uanset hvordan organisationen fungerer. Særlig vigtigt er det her, at du kan fremhæve konkrete resultater eller succeser. Hertil pointerer hun, at en måde hvorpå du kan huske disse succeser helt konkret er, at skrive dem ned i løbet af året. På den måde kan du hive dem frem når det er tid til lønforhandling, og så risikerer du ikke at glemme dem. Herudover anbefaler hun også at dine succeser skal være synlige hele tiden og ikke kun den ene gang om året, hvor du sidder over for chefen. Dine resultater og succeser skal kunne mærkes i organisationen, og det er ikke nok kun at fremhæve dem en gang om året. Men du skal samtidig passe på, at du ikke bliver selvfed og konstant sætter fokus på dig selv. Det er en balancegang, fortæller chefkonsulenten. Herudover skal der være begrundelser for dine argumenter. Det er ikke nok blot at sige, at du har fået mere ansvar, du skal også kunne komme med eksempler på det.

Til toppen