Skal du melde dig ind i en a-kasse?

Der er mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse. En a-kasse, eller en arbejdsløshedskasse, er en hjælp til dig, hvis du på et tidspunkt ender i en situation, hvor du er arbejdsløs. Hvis du vil have den økonomiske støtte i form af dagpenge, skal du dog tilmelde dig i god tid - ofte et år i forvejen. A-kassen tilbyder også medlemsfordele som eksempelvis kompetenceudviklende kurser og karriererådgivning. Det er vigtigt at du orienterer dig både om a-kassens prisniveau, samt hvilke medlemsfordele de forskellige a-kasser tilbyder, så du kan vælge den helt rigtige a-kasse for dig.

Studerende?

Mange a-kasser tilbyder gratis medlemskab til studerende. Det betyder, at du kan nyde fordelene ved at være medlem af en a-kasse - gratis kurser, vejledning omkring dit CV og mere - uden at skulle investere i noget. Det kan altså være en god idé at melde dig ind, mens du stadig er studerende. Det er især vigtigt at få meldt sig ind i en a-kasse, mens der endnu er mere end et år tilbage af studiet. Så kan du nemlig få dagpenge fra din første dag som ledig, hvis du uheldigvis ikke kommer i job med det samme. A-kassen hjælper dig også med hurtigere at komme i job ved hjælp af kurser i jobsøgning, karriererådgivning og lignende. Det er en stor hjælp, når man som nyuddannet skal bevæge sig ud på arbejdsmarkedet for måske første gang. Det kan derfor anbefales, at man som studerende vælger en a-kasse, der brander sig på gode medlemsfordele og sparring for nyuddannede omkring karriere.

I arbejde?

Når du allerede er i job, kan det måske virke overflødigt, at være medlem af en a-kasse, hvis du føler dig sikker på ikke at blive fyret. Det er dog de færreste situationer, hvor fordelene ikke overskygger ulemperne, ved at være medlem i en a-kasse. A-kassen giver dig en stor sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude og du ender som arbejdsløs. Det kan betyde, at du eksempelvis ikke behøver flytte fra dit hjem, hvis du mister dit job. Det anbefales derfor, at man altid melder sig ind i en a-kasse. Når du som erfaren på arbejdsmarkedet skal vælge en a-kasse, skal du vurdere, hvor mange ekstra fordele du har brug for. Vurderer du eksempelvis, at du ikke har behov for sparring på dit CV, karriererådgivning og lignende, kan du muligvis vælge en billigere a-kasse, som til gengæld har færre medlemsfordele.

Hvordan vurderer man en a-kasse?

Det er nemt at sige, at du blot skal vælge den a-kasse, der giver den bedste sparring og rådgivning til sine medlemmer. Men hvordan ved du egentlig, hvilken a-kasse der gør det?

Du kan selvfølgelig kigge på a-kassens egen hjemmeside , men vurderingen på akassefinder.dk vil være mere objektiv og her kan du finde uddybende beskrivelser af de enkelte a-kasser og ligeledes se om a-kassen passer til dit erhverv.

Til toppen