Storkonflikten kommer tættere på - A-kassemedlemskab

Om du selv eller en pårørende er berørt af storkonflikten eller ej, så er det vigtigt, at du finder ud af, hvad det har af betydning for dit medlemskab hos din a-kasse. Vi har fundet ud af det for dig, så du kan finde ud af, hvad du skal forberede dig på.

Hvad handler konflikten om?

Der er allerede nu varslet en konflikt, der kommer til at starte fra næste måned af. I princippet er konflikten allerede i gang, da overenskomstforhandlingerne er brudt sammen, men du kommer først rigtigt til at blive berørt af det fra næste måned. Den officielle dato er den 4. april, hvor der er varslet strejke. Derudover er der varslet lockout den 10. april. Hvis du husker nogle år tilbage, så var det præcis, hvad der skete for lærerne. Det kan derfor ske igen for mange af de offentlige ansatte i Danmark. Det er ikke til at se, hvad udkommet vil blive lige nu, men det er rart at forberede sig så meget som muligt, så du ved, hvad du skal forholde dig til, hvis det kommer så langt. Hvis der både kommer en strejke samt en lockout, så må du ikke dukke op på din arbejdsplads. Du må først komme på arbejde igen, når der ikke er en lockout mere.

Hvad har konflikten af betydning for mit medlemskab hos a-kassen?

Hvis du er en del af konflikten samt medlem af en a-kasse, så skal du også finde ud af, om du har ret til dagpenge eller ej. Under konflikten må du faktisk ikke få udbetalt dagpenge. Dette må man nemlig ikke, fordi man kun bliver ledig på grund af konflikten. Du skal derfor ikke regne med dagpenge under lockouten. Du er en del af denne konflikt, hvis du er medarbejder i en virksomhed, der er berørt. Hvis dette er tilfældet, vil du ikke have mulighed for at få dagpenge under selve konflikten.

Vær opmærksom på dette angående konflikten og dagpenge

Hvis konflikten berører dig, så kan du som sagt ikke få dagpenge, mens den er i gang. Du kan kun få dagpenge i denne periode, hvis du for eksempel er vikar eller timelønnet. Du kan heller ikke få feriedagpenge under konflikten. Det er lige meget, om ferien allerede er gået i gang før konflikten startede eller du starter den, mens den allerede er i gang. Derudover skal du også være forberedt på, at du heller ikke kan få dagpenge, hvis du er i løntilskud og din ledighed er til baggrund for konflikten. Hvis du er i tvivl om noget, så tag kontakt til din a-kasse, dit jobcenter eller lignende for at høre, hvad dine bedste muligheder er. Det kan du gøre som forberedelse, så du er klar til en eventuel lockout. Skrevet afTina Sørensen

Til toppen