Valg af a-kasse

Når du skal vælge a-kasse, er der flere aspekter der spiller ind.

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvad du egentlig har brug for, i tilfælde af at du bliver ledig. Det er vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse inden du bliver ledig. Dette er vigtigt fordi du skal have været medlem af a-kassen i et år før du kan modtage dagpenge. Melder du dig ind, og bliver ledig to måneder senere, kan du dermed ikke få dagpenge før du har været medlem i et år.

Her kan du blandt andet stille dig selv spørgsmål vedrørende behov for vejledning, placering, politisk ståsted og branche.

A-kasserne er ofte inddelt efter branche. Det kan være en stor fordel, at vælge en a-kasse inden for din egen branche, fordi der er specialiseret viden inden for netop dit område. Det betyder at a-kassen bedst muligt kan hjælpe dig i din situation, og hjælpe dig videre, fordi rådgiverne har hjulpet mange i samme situation. Det nytter eksempelvis ikke så meget at være medlem af en a-kasse for lønmodtagere hvis du er selvstændig.

Derfor er det en god idé at undersøge hvilke a-kasser, som er specialiserede inden for den branche, du arbejder inden for.

En indikator på, hvilken a-kasse der kan være relevant for dig er eksempelvis at gå efter hvor mange medlemmer a-kassen har. Har a-kassen mange medlemmer, kan du godt regne med at mange er blevet hjulpet videre fra en ledighedssituation via den a-kasse. Det betyder samtidig at medarbejderen på a-kassen har stor viden inden for området. Det kan også betyde, at a-kassen er så stor, at der er afsat ressourcer til flere specialiseringer. Det kunne eksempelvis være, at du gerne ville til udlandet med dine dagpenge, og at a-kassen har afsat ressourcer til netop denne situation. Så slipper du for at blive sendt rundt i systemet.

Et andet godt råd er at tjekke på nettet hvordan a-kassen bliver vurderet. Det kan nemlig give et meget godt indblik i, hvordan a-kassen behandler sine medlemmer. Her er det også en god idé at undersøge a-kassens politiske ståsted da det også giver et indblik i, hvad a-kassen vægter når der vejledes og rådgives.

En sidste ting, som kan være relevant at kigge på når du skal vælge a-kasse, er hvilke tillægstjenester du får. Mange a-kasser tilbyder nemlig en række forskellige tjenester, som kan være gode at have i baghovedet. Her skal du blandt andet kigge efter om du får juridisk hjælp til opsigelser, om du kan få gennemlæst dine ansættelseskontrakter, om du får hjælp til jobsøgning, om du kan deltage i forskellige kurser, rabatter på forskellige events eller andet, som kunne være relevant for dig. Her skal du igen gøre op med dig selv, hvad du egentligt har behov for. Det er nemlig ikke alle, som udelukkende finder at det er prisen, der er afgørende. Uanset hvilken a-kasse du vælger, er det samme beløb du vil få udbetalt hvis du bliver ledig.

Husk at du altid kan finde hjælp og inspiration til dit valg påhttps://akassefinder.dk/.

Til toppen