Fagforeninger på Akassefinder.dk

Spillerforeningen

Spillerforeningen

📞 Spillerforeningen

I denne artikel kan du blive klogere på fagforeningen Spillerforeningen. Du kan bl.a. læse om hvem de er, hvad de står for og hvilke medlemmer de præsenterer. Fagforeningens formål er at hjælpe dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler, der er gældende på det danske arbejdsmarked.

🤙 Hvem er Spillerforeningen- hvad er deres historie?

Spillerforeningen eller SPF er et fagforbund og interesseorganisation, der varetager interesser på vegne af professionelle fodboldspillere i Danmark. Foreningen blev stiftet d. 19. Maj 1977, da den daværende landsholdsangriber Torsten Andersen fra KB og Jørgen Lorentzen fra B1903 sammen tog initiativet til at oprette en forening.

Formålet med at oprette foreningen var at divisionsspillerne i Danmark kunne organiseres overfor det enerådige DBU. På dette tidspunkt kunne DBU enevældigt træffe beslutninger, der havde indflydelse på hele den danske fodboldverden, uden at spillerne havde mulighed for at gøre noget.

Op igennem tiden og frem til i dag har forbundet været med til at styrke spillernes vilkår både nationalt og internationalt, således de kan koncentrere sig om udfordringerne på banen, imens forbundet tager sig af udfordringer udenfor banen. De hjælper spillerne med alt fra forsikring til skadesanmeldelse, kontraktforhandlinger og videre karriererådgivning både nationalt og internationalt gennem deres samarbejde med den internationale spillerforening FIFPro.

📶 Hvilke medlemmer repræsenterer Spillerforeningen?

Spillerforeningen varetager omkring 650 medlemmer (pr. 1. April 2016), som alle er professionelle fodboldspillere. Deres medlemmer er spillere fra 2. Division, Superligaen, danske udenlandsprofessionelle og kvindespillere. Ud af de 650 medlemmer er 250 medlemmer elitespillere på fuldtid. De resterende spiller på eliteplan, men ikke fuldtid.

Forbundet varetager både kvinder og mænd, der spiller fodbold på eliteniveau, som de forhandler overenskomst på vegne af.

🔔 Værd at vide omSpillerforeningen

Spillerforeningen har ikke deres egen særskilte a-kasse, der kun varetager fodboldspillere, men de har til gengæld indgået et samarbejde med Dansk Metal. Forbundet anbefaler deres medlemmer at melde sig ind hos Dansk Metal, således at de kan modtage dagpenge, hvis deres kontrakter udløber, og de ikke kan finde en ny klub.

Foreningen har ikke enkelte lokalafdelinger eller kredse i landet, som man ser hos andre fagforbund. Til gengæld kan man henvende telefonisk kontakt eller sende dem en mail, hvis man ønsker svar på noget. Det skyldes sandsynligvis det lave medlemstal, at man ikke har fundet det nødvendigt med underafdelinger.

På samme måde som nogle af de andre spillerforeninger (DEF og Håndsbold Spiller Foreningen) har gjort det, har forbundet indgået et samarbejde med organisationen 4Player. 4Player består af de to organisationer Study4Player og Job4Player, der skal hjælpe spillerne igennem deres uddannelse og videre ud i erhvervslivet, når elitekarrieren engang ophører. Job4Player arbejder bl.a. sammen med vikariatbureaet Adecco med det formål at sikre elitespillerne de bedste forudsætninger for en karriere udenfor sportens verden.

Til toppen