Fagforeninger på Akassefinder.dk

Dansk Elitesportsudøveres Forening - DEF-Sport

Dansk Elitesportsudøveres Forening - DEF-Sport

📞 Dansk Elitesportsudøveres Forening - DEF-Sport

I denne artikel kan du blive klogere på fagforeningen Dansk Elitesportsudøvers Forening, også forkortet DEF-Sport. Du kan bl.a. læse om hvem de er, hvad de står for, og hvilke medlemmer de præsenterer. Fagforeningens formål er at hjælpe dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler, der er gældende på det danske arbejdsmarked.

🤙 Hvem er DEF-Sport - hvad er deres historie?

Dansk Elitesportsudøveres Forening er en dansk interesseorganisation, der varetager interesser for dem, der satser på at få en elitekarriere som sportsudøver.

Organisationen har en række af formål, de kæmper for at opnå herunder:

 • At sikre alle sportsudøvere, der ønsker en elitekarriere i Danmark, bliver repræsenteret overfor Kulturministeriet, Team Danmark og DIF.
 • At sikre de sportslige vilkår og rammer for eliteudøvere samt sikre de sociale og økonomiske betingelser for deres udvikling.
 • At vinde flere medaljer til Danmark ved internationale konkurrencer
 • At hjælpe eliteudøverne formulere deres behov og konstruktive krav i en sportslig kontekst
 • At være behjælpelig i kommunikationen mellem den enkelte eliteudøver og Team Danmark eller andre specialforbund
 • At være en uafhængig interesseorganisation, hvis vigtigste formål er at varetage de aktive medlemmers interesser.
 • At medvirke til at sikre det optimale eliteidrætssystem i Danmark.

Selv er Dansk Elitesportsudøvers Forening et medlem i en større europæisk forening for elitesportsudøvere ved navn EU Athletes. Organisationen består af en række uafhængige foreninger, som DEF, fra 15 europæiske lande. Tilsammen repræsenterer den europæiske forening over 25.000 elitesportsudøvere i Europa.

📶 Hvilke medlemmer repræsenterer DEF-Sport?

DEF-Sport fungerer som paraplyorganisation for de danske spillerforeninger samt de individuelle udøvere.

Der er i alt fem foreningsmedlemmer, som hører under DEF:

 • Spillerforeningen Badminton
 • SpiBa (Basketball)
 • Ishockey Spiller Foreningen
 • Tennisspillerforeningen
 • SquashSpillerForeningen

Alle elitesportsudøvere i og fra Danmark kan søge om medlemskab som individuelt medlem i organisationen, såfremt der ikke findes en spillerforening i den enkelte sportsgren. Eksempelvis har håndboldspillerne deres eget fagforbund, hvorfor medlemskab hos DEF ikke er målrettet mod denne gruppe af sportsudøvere. Individuelle medlemmer er typisk eliteudøvere inden for cykling, kampsport, roning o.l.

🔔 Værd at vide om DEF-Sport

I sportens verden holder en elitekarriere sjældent længere end til omkring 40-års alderen, hvor man må lade sig pensionere og komme videre. Som medlem hos DEF kan man modtage gratis rådgivning hos Job4Player. Job4Player har sammen med Adecco og Team Danmark oprettet Elitesportens Karrierepartnere, hvis formål er at hjælpe dig videre i beskæftigelse, efter du har indstillet den professionelle sportskarriere.

Modsat mange af de andre fagforeninger har DEF ikke deres egen eller en tilknyttet a-kasse. Der findes på nuværende tidspunkt heller ikke en fagligt afgrænset a-kasse, som udelukkende henvender sig til elitesportsudøvere eller andre, som arbejder med idræt og sport. Som elitesportsudøver er man derfor nødsaget til at tilmelde sig en tværfaglig a-kasse, hvis man ønsker at være økonomisk sikret ved arbejdsløshed.

Til toppen