Fagforeninger på Akassefinder.dk

Dansk Skuespillerforbund

Dansk Skuespillerforbund

Denne artikel er indeholdende overordnede informationer om Dansk Skuespillerforbund, herunder samarbejdspartnere, medlemmer og ekstra tilbud, som medlemmer kan gøre nytte af.

📞 Hvem er Dansk Skuespillerforund?

Dansk Skuespillerforbund blev etableret i 1904 og er dermed en af Danmarks første professionelle skuespillerforbund i verden. Formålet med forbundet er, at varetage medlemmers løn- og ansættelsesvilkår gennem overenskomster, at sikre at medlemmernes arbejdspladser overholder lovgivningen og de gældende overenskomster. Herudover yder foreningen juridisk bistand til medlemmerne, sikrer bedst mulige arbejdsvilkår og sætter fokus på det kunstneriske arbejdsmarked samt uddannelsesmæssige interesser. Dette gøres blandt andet gennem samarbejde med nationale og internationale organisationer. Af nationale samarbejdspartnere kan blandt andet nævnes Landsorganisationen af Teaterskoleskuespillerelever - LOT. Formålet med dette samarbejde er, at vedligeholde kontakt mellem de tre teaterskoler i Danmark, som er placeret i henholdsvis Århus, Odense og København. Hertil er Dansk Skuespillerforbund medlem af Dansk Kunstnerråd. Af internationale samarbejder kan nævnes Federation Internationale des Acteurs - FIA og Nordisk Skuespillerråd - NSR.

Foreningen er ydermere medlem af hovedorganisationen FTF, som repræsenterer faglige underorganisationer i hele Danmark.

🤙 Hvem repræsenterer Dansk Skuespillerforbund?

Medlemmerne i foreningen arbejder som skuespillere, operasangere, dansere, koreografer og arbejder ved teatre, radio, fjernsyn osv. Medlemmerne har adgang til en skuespillerhåndbog, hvor de kan præsentere sig selv og på den måde kan castere og instruktører finde de personer, de har brug for. Det er medlemmernes eget ansvar at vedligeholde og opdatere egne profiler og oplysninger.

📶 Værd at vide om Dansk Skuespillerforbund

Medlemmer i foreningen kan med fordel melde sig ind i a-kassen, FTF-A. Med medlemskab i FTF-A får medlemmerne økonomisk sikkerhed såfremt de skulle blive ledige og kan selv vælge hvorvidt der ønskes at betale efterlønsbidrag eller ej.

Medlemskab i Dansk Skuespillerforbund giver yderligere medlemmer mulighed for, at tegne privatforsikringer gennem Runa forsikring. Her kan blandt andet tegnes indboforsikring, bilforsikring, husforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring og studieforsikring.

Herudover har medlemmer en automatisk en kollektiv erhvervsansvarsforsikring gennem Alm. Brand. Forsikringen dækker ved pådragelse af skader på personer eller materielle ting, som vedkommende måtte have erstatningsansvar for.

Endvidere har Dansk Skuespillerforbund et samarbejde med PFA, hvorigennem medlemmer kan tegne en attraktiv helbredsforsikring. Denne dækker hele medlemmets familie og sikrer hurtigere behandling på valgfrie privathospitaler, -klinikker eller hos speciallæger.

Dansk Skuespillerforbund tilbyder medlemmer en række forskellige kurser til billige priser. Herunder blandt andet Culture Camp, som er en online værktøjskasse til kulturledelse, hvor der hver måned forefindes undervisning og materiale vedrørende forskellige temaer, som skal styrke medlemmets kompetencer i forhold til ledelse.

Ydermere har medlemmer gratis adgang til online it-kurser, herunder blandt andet Office Excel, Powerpoint, brug af sociale medier, projektledelse og virksomhedsøkonomi.

Medlemmer har også mulighed for en række forskellige helse- og træningstilbud. Blandt andet billigt medlemskab i Savery Academmy, hvor der blandt andet kan dyrkes pilates, dansk, step, jazzballet, sang og skuespil. Dette foregår ved workshops, og der er sommerbinding på fem hverdage.

Herudover kan medlemmer få rabat på biludlejning gennem Europcar og VIP-parkering i Københavns lufthavn gennem Just-Drive.

Til toppen