Fagforeninger på Akassefinder.dk

Fødevareforbundet NNF

Fødevareforbundet NNF

📞 Fødevareforbundet NNF

I denne artikel kan du blive klogere på fagforeningen Fødevareforbundet NNF. Du kan bl.a. læse om hvem de er, hvad de står for, og hvilke medlemmer de præsenterer. Fagforeningens formål er at hjælpe dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler, der er gældende på det danske arbejdsmarked.

🤙 Hvem er Fødevareforbundet NNF - hvad er deres historie?

Fødevareforbundet NNF er en forening, der organiserer ansatte inden for brancher som bageri, slagteri, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien.

Forbundet blev stiftet d. 12. Marts 1980, da man valgte at fusionere en række af eksisterende forbund, der alle organiserede medlemmer inden for fødevareindustrien. Forbundet består af Dansk Slagteriarbejderforbund, stiftet i 1895, Bageri-, Konditori- og Mølleriarbejdernes forbund, stiftet i 1892, Tobaksarbejderforbundet, stiftet i 1887, og Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund, stiftet i 1896. Disse forbund gik sammen og dannede Nærings- og Nydelsesmiddelarbejdet Forbundet. I 1983 valgte Mælkeindustriarbejdernes Forbund, stiftet i 1907, at tilslutte sig det voksende forbund. Senere i 2009 skiftede forbundet navn til Fødevareforbundet NNF, som er den organisation, de er kendt som i dag.

📶 Hvilke medlemmer repræsenterer Fødevareforbundet NNF?

Fødevareforbundet NNF har i alt ca. 23.000 medlemmer (pr. 1. April 2016). Medlemmerne har det til fælles, at de arbejder inden for den danske fødevareindustri herunder i brancher som slagteri, mejeri, bageri osv. Det kræver, at du er beskæftiget i en branche dækket af forbundet, før du kan blive medlem. Udover at organisere medlemmer i beskæftigelse, varetager forbundet også medlemmer, der er under uddannelse eller i lære. Hvis man eksempelvis er i lære som mejerist eller er i gang med en anden fødevareuddannelse, kan man godt melde sig ind under forløbet og modtage de samme fordele som alle andre. For disse medlemmer er kontingentet billigt, da de slipper med kun at betale 30kr. om måneden for de samme rettigheder ydelser fra fagforeningen.

🔔 Værd at vide om Fødevareforbundet NNF

Fødevareforbundet NNF har seks lokalafdelinger fordelt rundt over hele landet. Afdelinger er fordelt på seks geografiske regioner: Afdeling Sjælland og Øerne, Afdeling Lillebælt-Fyn, Afdeling Sydjylland, Afdeling Østjylland, Afdeling Midt-Vestjylland og Afdeling Nordjylland.

Fødevareforbundet NNF har også deres egen a-kasse, blot kaldet Fødevareforbundet NNFs a-kasse. A-kassen er en fagligt afgrænset arbejdsløshedskasse, der kun optager de samme medlemmer, som er kvalificerede til at blive medlem af fagforbundet. Igen er der tale om personer, der er beskæftiget inden for fødevareindustrien. Det er frivilligt, hvorvidt man ønsker at være medlem af fagforbundet og a-kassen - eller kun en af delene. Dog er det oplagt at være medlem begge steder, hvis man ønsker den bedst mulige rådgivning og hjælp, da de deler tag og ekspertviden.

Som elev eller lærling er medlemskab hos Fødevareforbundet NNFs a-kasse gratis, og et medlemskab hos fagforeningen koster kun 30kr. om måneden. Dem under uddannelse kan altså være medlemmer begge steder næsten gratis.

Til toppen