Fagforeninger på Akassefinder.dk

Håndbold Spiller Foreningen

Håndbold Spiller Foreningen

📞 Håndbold Spiller Foreningen

I denne artikel kan du blive klogere på fagforeningen Håndbold Spiller Foreningen. Du kan bl.a. læse om hvem de er, hvad de står for og hvilke medlemmer de præsenterer. Fagforeningens formål er at hjælpe dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler, der er gældende på det danske arbejdsmarked.

🤙 Hvem er Håndbold Spiller Foreningen- hvad er deres historie?

Håndbold Spiller Foreningen er en uafhængig forening, stiftet 19 maj 1997, der har til formål at varetage danske elitehåndboldspilleres interesser. De arbejder for at hjælpe spillerne med sportslige, sociale og økonomiske forhold i deres liv. Foreningen blev stiftet, da man op gennem 90’erne oplevede, at damelandsholdet høstede stor succes i internationale konkurrencer. Det betød, at spillerne blev mere populære, og de oplevede større ansvar og nye muligheder. Derfor tog Spillerforeningen i Fodbold kontakt til advokat Ole Borch, og hernæst indledte han og spillerne forhandlinger med DHF om, hvilke betingelser der skulle være gældende for at spille på damelandsholdet. I dag arbejder Håndbold Spiller Foreningen med tre overordnede mærkesager: Individuel rådgivning til spillerne, kollektive forbedringer og for at fremme dansk elitehåndbold.

Den individuelle rådgivning dækker både over juridiske forhold, skattepligtsmæssige forhold, kontraktforhold, karriereforløb og videreuddannelse.

Kollektive forbedringer og yderligere fokus på dansk elitehåndbold er det vigtigste for foreningen, når de prøver at udvikle sporten i en ansvarsfuld retning.

📶 Hvilke medlemmer repræsenterer Håndbold Spiller Foreningen?

Håndbold Spiller Foreningen har ca. 500 medlemmer, som de varetager interesser på vegne af. Foreningen optager både professionelle- og amatørhåndboldspillere. Der findes seks forskellige typer af medlemskab, hvor du skal falde ind under én af kategorierne, før du kan ansøge om at blive medlem.

  • Amatørmedlem - hvis du er amatørspiller i håndboldligaen, 1. Division eller er tilknyttet talenttræning, unionshold eller ungdomslandshold under Team Danmark eller DHF
  • Kontraktmedlem - hvis du er spiller i en af de nævnte ligaer under amatørmedlem, men i stedet er på en kontrakt
  • Udlandsprofessionel - hvis du er dansk statsborger, men spiller håndbold i en udenlandsk klub
  • Associeret medlem - hvis du spiller håndbold i 2. Division enten på kontrakt eller som amatør, men ikke deltager i talenttræning under Team Danmark eller DHF
  • Masters-medlem - tidligere professionelle, der ønsker at benytte sig af rådgivning og netværk til at komme videre
  • Trænermedlemskab - trænerne har siden sæson 2013/2014 haft mulighed for også at blive medlem

🔔 Værd at vide om Håndbold Spiller Foreningen:

Håndbold Spiller Foreningen har ikke deres egen a-kasse, men har siden 2012 kunnet tilbyde deres medlemmer økonomisk sikkerhed igennem Dansk Metals A-kasse.

En karriere i professionel elitesport holder sjældent længere end til omkring 40-års alderen, og det kan være svært for en tidligere eliteudøver at finde ud af, hvad de vil arbejde med efterfølgende. Håndbold Spiller Foreningen har indgået samarbejde med både Study4Player og Job4Player. Det er to organisationer, der hjælper spillere med uddannelse under elitekarrieren og jobsøgning efterfølgende. Job4Player har i samarbejde med Team Danmark og Adecco dannet Elitesportens Karrierepartnere, hvor de hjælper sportsudøvere med at komme videre ud på arbejdsmarkedet, når elitekarrieren ender.

Til toppen