A-kasse priser - A-kassefinder
Vi gør det nemt og hurtigt at finde den helt rigtige a-kasse for dig!
Hvordan er det hvis jeg skal på barsel, mens jeg er ledig?

Hvis du er ledig og skal på barsel, så kan du i stedet for dagpenge få barselsdagpenge. Beløbet er det samme som du ville få hvis du var på regulære dagpenge.

Må jeg starte egen virksomhed, når jeg er på dagpenge?

Hvis du går med en drøm i maven om at blive iværksætter, mens du er på dagpenge, skal du være opmærksom på kravene til dig, inden du starter ny virksomhed.

Må jeg lave frivilligt, ulønnet arbejde på dagpenge?

Som ledig kan du arbejde frivilligt og uden løn inden for en række områder, men det kræver at organisationen eller virksomheden er en dansk non-profit organisation.

Hvorfor skal jeg være medlem af en a-kasse?

A-kasserne fungerer på samme måde som et forsikringsselskab, ved at de forsikrer dig imod arbejdsløshed.

Hvornår er jeg berettiget til fuld dagpengesats?

Opfylder du de almindelige regler, kan du få 90 % af din tidligere indkomst i dagpenge. Den fulde dagpengesats kan du læse her, hvordan du opnår.

Har jeg ret til feriedagpenge?

Når du er på dagpenge, så optjener du feriedagpenge. Du skal dog være dagpengeberettigt for at få udbetalt feriedagpenge.

Kan jeg få supplerende dagpenge?

Hvis du får dig et deltidsarbejde, har du mulighed for at få supplerende dagpenge, så du nærmer dig en fuldtidsindkomst.

Skal jeg være fuldstids- eller deltidsforsikret? Fordele og ulemper

Du skal være fuldtidsforsikret, hvis du arbejder mere end 30 timer. Hvis du derimod arbejder 30 timer om ugen eller mindre, kan du selv vælge om du vil være fuldtids- eller deltidsforsikret.

Hvornår kan jeg få kontanthjælp?

Du kan kun få kontanthjælp, hvis du ikke ejer nogle værdier. Dette betyder at du skal sælge de potentielle værdier du ejer, for at modtage kontanthjælp.

Hvornår skal jeg melde mig ind i en a-kasse for at få dagpenge efter endt studie?

Det her er vigtigt: Du har kun 14 dage fra din afsluttende eksamen, til du skal melde sig ind i en a-kasse, hvis du skal have ret til dagpenge som dimittend (nyuddannet). Det var 14 dage!

Hvor lang tid skal jeg være medlem af en a-kasse for at være berettiget til dagpenge?

Det er super vigtigt at vide, at man ikke bare kan få dagpenge fra det øjeblik, hvor du melder dig ind i en a-kasse. Faktisk først efter 1 års medlemskab.

Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?

Det kan få konsekvenser for din dagpengeret, hvis det er dig selv der siger op. Det er derfor altid en god idé at rådføre dig med din a-kasse før du opsiger dit job.